Світ
12 листопада 2016
В українські в'язниці просяться до 400 в'язнів з окупованого Донбасу, - Лутковська
Порушуються права ув'язнених
news-image

Близько 400 засуджених, які перебувають в місцях позбавлення волі на окупованих територіях Донбасу, висловили бажання відбувати покарання в закладах на територіях, які контролює уряд України. Про це повідомила в інтерв'ю 5 каналу уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає «Є!».

Щодо так званих" ДНР "та" ЛНР ", то і там, і там в списках близько 200 чоловік. За 200. Це ті, які звернулися до мене з проханням про передачу. Є інформація про те, що дуже погано з медичною допомогою , і ті (в'язні, - ред.), які мають хронічні захворювання, взагалі дуже ризикують своїм життям. Крім того, є проблеми з харчуванням. У будь-якому випадку, я зроблю все, щоб забрати всіх звідти , - розповіла Лутковська.

Вона також зазначила, що понад 130 засуджених раніше вже перевели з колоній в окупованих районах Донецької області в заклади на території, які контролює Україна. За даними українського омбудсмена, адміністрації в'язниць і таборів на окупованих територіях порушують права ув'язнених.