Політика
13 листопада 2016
Молодій заступниці Авакова загрожує 3 роки позбавлення волі
Заступник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва призначена на своє місце з порушенням процедури.
news-image

24-річній заступнці міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції загрожує три роки в'язниці.

Такий термін загрожує від того, що заступник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва призначена на своє місце з порушенням процедури. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, інформує «Є!» з посиланням на Українські Новини.

В анкеті Деєвої вказані 10 років трудового стажу, які вимагаються від чиновників такого рангу за законом про держслужбу. Таким чином, виходить, що 24-річна дівчина працює з 14 років.

"Питання не в фото - ню. Хто як хоче - той так і фотографується, і ніякі фото не можуть бути підставою ні для призначень, ні для звільнень. Питання не в святенництво, яке, як і сексизм, нам дійсно ще довго разом слід долати . Питання порушення процедури. Заступник міністра з питань євроінтеграції, не дивлячись на процедуру, не була узгоджена з профільним віце-прем'єром з питань євроатлантичної інтеграції. Процедура призначення пройшла поза конкурсом. В анкеті чітко зазначених у них недостовірні дані ", - написала Ірина Геращенко.
"В анкеті чітко зазначених у них недостовірні дані - це основна ознака злочину, передбаченого статтею 399 Кримінального кодексу України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів заведомом неправдиві дані). Покарання - обмеження волі на строк до трьох років з правом обіймати певні посади на строк до трьох років", - уточнив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

24-річна заступник міністра вже встигла злітати з Аваковим в Японію і захопитися ним і країною в соцмережах.