Політика
14 листопада 2016
Клімкін повідомив, коли Україна може отримати безвізовий режим.
Міністр МЗС впевнений, що це може статися найближчим часом.
news-image

Україна може отримати рішення про лібералізацію візового режиму з ЄС до 24 листопада цього року. Про це в ефірі ТСН на каналі "1+1" заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає «Є!»

Він зазначив, що наразі питання полягає в тому, коли країни Європарламенту зможуть досягти компромісу.

Якщо вони зможуть це зробити наступного тижня, то у нас, звичайно, такий шанс є, - сказав Клімкін.

Він додав, що минулого тижня в Європарламенті проходили дискусії, які стосувалися процедури припинення дії угоди про безвізовий режим з третіми країнами, але домовленості не було досягнуто.

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданою Єврокомісією в грудні минулого року. В ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна виконала всі критерії в рамках плану дій щодо візової лібералізації. 26 вересня комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) підтримав доповідь про надання Україні безвізового режиму і надав мандат на початок переговорів між інститутами ЄС. На переконання президента України Петра Порошенка, Україна отримає рішення про введення безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

Читайте також: Курс валют на 14 листопада