Шоу-біз та культура
14 листопада 2016
Депардьє зіграв Сталіна (фото)
З актора вийшов досить "відгодований" вождь.
news-image

Французький актор з російським громадянством Жерар Депардьє завершив зйомки у фільмі про Сталіна. Скандальному артисту, звісно, дісталася роль вождя. А режисером стала актриса Фані Ардан, передає «Є!» із посиланням на УП.

Про завершення роботи над картиною "Диван Сталіна" повідомляє "ТАРС" з посиланням на "Journal du Dimanche".

Я виконую роль вождя, образ якого дуже далекий від того, як його зазвичай подають у книгах. У фільмі він усвідомлює, що не тільки інші його бояться, але і сам він починає себе побоюватися, - сказав Депардьє.
На мій погляд, Фанні Ардан як режисер створила якийсь фільм-оперу: в ньому з самого початку береться дуже висока нота, яка витримується до самого кінця, - додав він.

В основу фільму покладено роман французького письменника Жана-Даніеля Бальтасата "Диван Сталіна".

Коханку, жінку радянського вождя Лідію зіграла відома французька актриса Еммануель Сеньє, дружина режисера Романа Поланскі.

Я хотіла створити фільм про абсолютну владу, який одночасно розповідав би і про відносини влади з мистецтвом - досить згадати в цьому зв'язку про Анну Ахматову і Йосипа Мандельштама. Вважаю, що єдиний актор, який міг зіграти такого персонажа як Сталін - це Депардьє. Стрічка була спеціально побудована під нього, - заявила Ардан.

До слова, за свою роль Жерар грошей не отримав. Про що його попередили завчасно, бо стрічка малобюджетна.

Цікаво, що більшість костюмів для зйомок надала кіностудія "Мосфільм". А от для того, щоб зшити Депардьє мундир, Фанні Ардан і костюмер стрічки, португалка Маріа Далушо спеціально приїжджали до Москви і вивчали справжній мундир Сталіна. У дизайні була зроблена поправка на габарити Депардьє.

Очікується, що фільм "Диван Сталіна" вийде на екрани вже в січні 2017-го.

Читайте також: Перша дружина Трампа хоче стати послом США в Чехії
Читайте також: Сьогодні ввечері можна буде побачити найбільший Місяць за останні 70 років
Читайте також: У міжнародних ЗМІ з'явилося повідомлення про розлучення Клінтонів
Читайте також: Водієві Омельченка, що винен у смертельній аварії, дали термін