Події
14 листопада 2016
У Кракові розпочалася ексгумація тіла Леха Качинського (відео)
Покійний президент Польщі Лех Качинський та його дружина - перші жертви катастрофи під Смоленськом, чиї тіла дослідить міжнародна команда експертів.
news-image

У польському Кракові ввечері у понеділок, 14 листопада, розпочалася ексгумація тіла колишнього президента Польщі Леха Качинського та його дружини Марії. Подружня пара стала першими жертвами авіакатастрофи під Смоленськом, чиї тіла буде ексгумовано в цілях слідства. Впродовж близько чотирьох днів тіла досліджуватиме міжнародна команда судмедекспертів, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Брат-близнюк Качинського Ярослав, який очолює партію влади "Право і справедливість", дав згоду на ексгумацію майже місяць тому. Решту жертв - 81 особу - також мають ексгумувати. Впродовж близько року експерти будуть аналізувати ДНК загиблих на предмет наявності слідів вибухових речовин, які могли стати причиною катастрофи 2010 року.

Нагадаємо, що польська делегація, що подорожувала літаком 10 квітня 2010 року, мала відвідати церемонію в Катині, де в 1940 році радянські спецслужбовці вбили тисячі польських офіцерів. Внаслідок катастрофи поблизу смоленського аеропорту загинули всі пасажири. Ярослав Качинський вважає катастрофу літака невипадковою, однак досі розслідування не знайшло доказів цього.