Події
16 листопада 2016
У Криму прокоментували резолюцію ООН та закликали засудити Чубарова та Джемілєва
"Влада" півострова вважає, що ніяких утисків у Криму немає.
news-image

Утисків прав людини за національною ознакою в Криму не було і немає, заявив журналістам "глава" Криму Сергій Аксьонов, коментуючи прийняття напередодні 3-м комітетом Генасамблеї ООН резолюції, яка засуджує ситуацію з правами людини в Криму і закликає Росію допустити на півострів міжнародних спостерігачів, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Усі міжнародні комісії потрапляють до Криму за рішенням нашого президента. Якщо таке рішення буде, то будь ласка, нехай приїжджають. Нам переживати взагалі нічого - ніякого утиску за національною ознакою в Криму немає і не було, - повідомив він.
Якщо хтось хоче приїхати і потім дати інформацію, виступити на майданчику ООН, розповісти про те, що є насправді, - будь ласка. Але ще жоден, що побував в Криму, достовірної інформації не розмістив. Тому необхідно зрозуміти, яка там мета і завдання стоїть, - підкреслив Аксьонов

Зі свого боку, голова Державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим Заур Смирнов заявив, що  ООН "замість прийняття антиросійських резолюцій по Криму варто засудити злочинні дії депутатів Верховної ради Мустафи Джемілєва і Рефата Чубарова, яких в Росії вважають організаторами блокади півострова, що порушила права близько 2 млн кримчан".

Лідери громадської організації "Меджліс кримсько-татарського народу" Джемілєв і Чубаров визнані організаторами енергетичної блокади Криму. Ми будемо домагатися, щоб і ООН, і парламентська асамблея ОБСЄ визнали дії безпосередніх організаторів (блокади) злочинними, оскільки вони поставили під загрозу життя і здоров'я мільйонів кримчан, - сказав Смирнов.

На його думку, українська влада, "що покриває ці злочини, фактично є їх співучасницею".