Події
16 листопада 2016
Найбільший в Україні файлообмінник Ex.ua зупинив свою роботу
Ресурс попросив всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів.
news-image

Найбільший в Україні файлообмінник EX.UA прийняв рішення припинити роботу. Про це йдеться в повідомленні компанії, передає «Є!», посилаючись на ЛІГА.net.

Ресурс попросив всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів до 30.11.2016. Також повідомив користувачів mail.ex.ua, що цей сервіс буде найближчим часом переходити на новий домен.

"За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (у т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Дані дії піддають небезпеку особистій інформації та особистим файлам, які зберігаються на ресурсі", - йдеться в повідомленні.

EX.UA працював у правовому полі.

"Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторськіх прав і постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, що склалася на сьогодні", -йдеться в повідомленні.

Останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, який знаходиться на підписанні у президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він невигідний. Він мертвий.

Вигоду отримають тільки іноземні компанії. Українські правовласники не отримають більше грошей. Український бюджет не отримає взагалі ніяких грошей. А український глядач отримає меншу свободу вибору. Ми вважаємо те, що зараз буде відбуватися в Україні після прийняття закону, сильно шкодить її інтересам, - повідомляють в EX.ua

Нагадаємо, що вчора правоохоронні органи припинили роботу ще одного популярного відео-сховища FS.to.

Згідно з даними SimilarWeb, у жовтні на сайті fs.to було 23 млн відвідувань, а на ex.ua - 36,6 млн