Резонанс
17 листопада 2016
Медведчук літає прямим маршрутом Київ-Москва попри всі заборони (відео)
Кум президента Росії Володимира Путіна та представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Віктор Медведчук регулярно здійснює прямі авіаперельоти на приватному літаку між Україною та Росією.
news-image

Пряме авіасполучення між Україною та Росією заборонено, однак для однієї людини обидві країни відкривають небо, передає «Є!».

Це Віктор Медведчук, кум президента Росії Володимира Путіна, який є учасником переговорів зі звільнення заручників, захоплених проросійськими силами на Донбасі.

Журналісти зафіксували, що прямі польоти до Москви Медведчук здійснював тричі.

Зокрема, його бачили в аеропорту "Київ" ввечері 14 листопада 2016 року – напередодні протестів в урядовому кварталі.

Журналісти зафіксували прямий переліт за допомогою трекінг-сервісу, а також зняли вихід Медведчука з терміналу "Київ" після приземлення з Москви.  

Ще два рази журналісти зафіксували, як літак "Фалькон 900", який використовує Віктор Медведчук, здійснив пряме авіасполучення з Російською Федерацією 9 вересня (рейс "Київ-Москва") та 23 жовтня (літак з’явився на трекері біля російського курортного міста Анапа – та прямо перетнувши український кордон приземлився у Києві).  

Журналісти відзначають, що за чотири місяці спостережень усі інші приватні літаки для перельотів у Москву та інші російські міста використовували посадку  у аеропорту міста Гомель (Білорусь).