Світ
18 листопада 2016
Сукню Мерилін Монро, в якій вона співала для Кеннеді, продали за шалені гроші
У цій сукні 19 травня 1962 року актриса заспівала "Happy Birthday to You".
news-image

Сукня голлівудської актриси Мерилін Монро (1926-1962), в якій вона виступила з піснею на святкуванні дня народження 35-го президента США Джона Кеннеді (1917-1963), продано на аукціоні в Лос-Анджелесі за 4,8 млн дол, передає «Є!»

Торги в четвер увечері провів аукціонний будинок Julien's Auctions.

Йдеться про зроблене на замовлення французьким дизайнером Жаном Луї напівпрозоре плаття, прикрашене блискітками. Воно було на Монро в момент її виступу на святковому заході з нагоди 45-річчя Кеннеді на сцені нью-йоркського Медісон-сквер-гарден 19 травня 1962 року. Актриса заспівала перед аудиторією, яка налічувала близько 15 тисяч осіб, пісню "Happy Birthday to You".

Попередня вартість лота становила близько 3 млн дол.

На торгах, які триватимуть три дні, виставлені й інші речі, що належали актрисі. Йдеться, зокрема, про інші сукні й костюми, прикраси і коштовності, а також предмети меблів, особисті фотографії й підписані зіркою листівки.

Мерилін Монро пішла з життя в 1962 році у віці 36 років через передозування снодійного. За речами, пов'язаними із зіркою, полюють багато колекціонерів, їх вартість на аукціонах нерідко досягає мільйони доларів.

Читайте також: Легендарній сукні Мерилін Монро виповняється 55 років (відео)
Читайте також: Ксенія Собчак народила первістка
Читайте також: Курс валют на 18 листопада
Читайте також: У Києві п'яний водій знайшов скарб, коли тікав від поліції