Резонанс
18 листопада 2016
Екс-офіцер ФСБ РФ Ілля Богданов знайдений
Хлопця намагались вивезти до Росії.
news-image

Спецслужби України запобігли викраденню і вбивству екс-офіцера ФСБ Російської Федерації Іллі Богданова, який в 2014 році перейшов на бік України. Про це на брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак, передає «Є!»

Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з Росії, організувати викрадення та вбивство сьогодні мирного громадянина України, - повідомив Грицак.

СБУ отримала інформацію про те, що на Харківщині планується переправити викраденого раніше блогера Богданова через українсько-російський кордон.

На кордоні з Росією оперативники спецслужби затримали двох зловмисників у момент переправлення Богданова до РФ. Виконавцями злочину виявились двоє громадян України, а замовниками - Головне управління Генштабу ВС РФ та ФСБ Росії.

Організатор викрадення – завербований два роки тому росіянами підприємець, колишній депутат Харківської облради. У СБУ є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території РФ – платня організатору за викрадення людини. Служба безпеки має усю необхідну доказову базу підготовки злочину, зокрема записи перемовин замовників та виконавців, - зазначається у повідомленні.


Зазначається, що на життя Богданова раніше також планувався замах - кіллер, завербований ФСБ та вже покійним терористом Жиліним, отримав 8,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Богданов перестав виходити на зв'язок 12 листопада. Колишній офіцер ФСБ два роки тому перейшов на бік України, а рік тому офіційно став українцем. Відслуживши в АТО, Богданов боявся за своє життя і скаржився друзям на стеження.

Читайте також: Офіцер ФСБ, який перейшов на сторону України, перед зникненням скаржився на погрози й хотів виїхати з країни (відео)
Читайте також: У Києві зник екс-офіцер ФСБ РФ, який перейшов на сторону України