Київ
19 листопада 2016
Письменниця запропонувала на станції метро зрізати бюсти російських діячів
На станції метро «Університет» стоять гарні бюсти Сковороді, Шевченко, Франко, Богомольця, Менделєєву, Ломоносову, Пушкіну, Горькому.
news-image

Киянка, а за сумісництвом ще й дитяча письменниця, Лариса Ніцой на своїй сторінці в Facebook висунула пропозицію про те, щоб на станції метро "Університет" зрізати бюсти російських діячів науки і мистецтва і замінити їх на бюсти українських вчених.

про це інформує «Є!» з посиланням на Vgorode.UA.

- Друзі, як Ви дивитеся на те, щоб на красивій станції метро "Університет" у Києві, де стоять гарні бюсти Сковороді, Шевченко, Франко, Богомольця, Менделєєву, Ломоносову, Пушкіну, Горькому - два-три останніх красивих бюста ювелірно зрізати і поставити так само ювелірно на їх місці такі ж гарні, в тому ж стилі, бюсти наших видатних вчених. Наприклад, Миклухо-Маклая, який вийшов з козацького роду, який здійснив переворот в науці і задав їй новий напрямок, дослідивши та довівши, що аборигени - НЕ мавпи, а люди. На його вченні досі базується сучасна світова наука. Можна було б Агатангела Кримського, мовознавця, поліглота, якого досі ніхто не переплюнув за кількістю освоєних мов - більше 60, репресованого сталінським режимом. Або іншим вченим.