Суспільство
19 листопада 2016
Вчені назвали основні фактори довголіття жінок
Приблизно з 20 тисяч жінок, які взяли участь в дослідженні, 54% прожили до 90-річного віку.
news-image

Дослідження, проведене співробітниками Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США), показало, що жінки, які народили свого первістка у віці 25 років і старше, мають більше шансів прожити довге життя.

Про це інформує «Є!».

"Ми виявили, що жінки, які народили першу дитину у віці 25 років або старше, частіше доживали до 90 років, - розповів провідний автор Алладін Шаду (Aladdin Shadya). - Результати показали, що у жінок, які були вагітні від двох до чотирьох раз, також була вища ймовірність прожити, як мінімум, 90 років у порівнянні з тими, хто мав всього один термін вагітності ".

Як виявилося, довгожительки частіше мали освіту і більш високі доходи, а також були замужем. Крім того, вони рідше страждали ожирінням або мали історію хронічних захворювань.Відзначається, що з приблизно 20 тисяч жінок, які взяли участь в дослідженні, 54% прожили до 90-річного віку.

Як підкреслюють вчені, отримані результати зовсім не означають того, що жінкам варто відкладати народження дитини, оскільки з віком ризик ускладнень, пов'язаних з вагітністю, включаючи гестаційний діабет і гіпертонію, стає вище.

На думку дослідників, те, що жінка здатна виносити дитину в більш пізньому віці, мабуть, говорить про її доброму здоров'ї. І як результат - у неї більше шансів прожити до старості. Крім того, можливо, мають значення такі фактори, як соціальний і економічний статуси жінок, що теж впливає на довголіття.