Війна
20 листопада 2016
Сурові будні українських військових під Маріуполем (відео)
Проста істина, згідно з якою на війні тривалість життя залежить від глибини окопів, рятує життя нашим бійцям.
news-image

Бойовики не шкодують боєприпасів на морпіхів. Від вибухів здригаються Водяне, Широкино і Павлопіль. Снаряди тут літають і вдень і вночі.

Про це інформує «Є!» з посиланням на Подводка.info.

«Як правило працюють з настанням сутінків. Стріляють з ранку. Можуть і в обід», - каже морпіх.
«Коли по нам б'ють, земля трясеться. Але це наша країна, наша земля. Ми не боїмося», - каже боєць ВМФ ЗСУ з позивним «Палладін».

З боку окупованих Саханка, Ленінського і Коминтерново в сторону опорного пункту морських піхотинців летить все, що є в розпорядженні бойовиків. 

«Це міна 120-а. Це гранатомет. Це БМП-1, БП-2. Отакі от презенти до нас долітають», - констатує морпіх.

Днями по позиціях морпіхів почала бити і 152-міліметрова артилерія. Її снаряди як правило проникають під землю і там всередині вибухають. Буває так, що доставити на передову хоч боєкомплект, хоч продукти просто неможливо через постійні обстріли, які можуть тривати годинами. В цілому ситуація на східному фронті залишається без змін. Бойовики намагаються атакувати на маріупольському напрямку по всій лінії фронту.

А ось погодний фактор різко погіршився. Вночі на позиціях біля моря вперше замерзла вода. Серед завдань які стоять перед морськими піхотинцями, в першу чергу, відображення атак супротивника і утримання позицій. Але є робота, яка тут ведеться постійно. Це зміцнення позиції. Морпіхи намагаються вкопатися в землю якомога глибше. Це запорука їх безпеки. Бійці зізнаються, що спершу займатися зміцненням позицій вони кілька лінувалися. Однак простою істина, згідно з якою на війні тривалість життя залежить від глибини окопів, їх переконала.