Україна
20 листопада 2016
Порошенко звернувся до громадян з нагоди Дня Гідності (Відео)
Розповів про роль Євромайдану в історії України.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Євромайдан, Революція Гідності і світлої пам'яті Небесна сотня безповоротно визначили європейський вектор України, інформує «Є!» із посиланням на Уніан.

Про це він сказав у зверненні до українського народу з нагоди Дня Гідності і Свободи.

«Саме Євромайдан, Революція Гідності і світлої пам'яті Небесна сотня безповоротно визначили європейський вектор України», - зазначив Порошенко.
«Ми рухаємося в правильному напрямку і до правильних цілей. Та шлях до європейських зірок, як і будь-який інший, пролягає крізь терни - per aspera ad astra», - додав президент.

Порошенко повідомив, що Європейський Союз найближчим часом надасть Україні безвізовий режим після узгодження внутрішніх процедур.

«Ми реалізували 144 пункти Плану дій з візової лібералізації, здійснивши при цьому низку надзвичайно важливих для нас самих реформ», - констатував президент.

Президент нагадав, що цього тижня Рада Євросоюзу одностайно ухвалила рішення, яким визнала повне виконання Україною всіх зобов'язань.

«Вона задекларувала чітку політичну волю Союзу та всіх його членів надати нам безвізовий режим найближчим часом, після узгодження деяких їхніх суто внутрішніх процедур Європейського Союзу», - заявив президент.

Остаточне рішення має бути затверджене Європейським парламентом та Радою ЄС після проведення міжінституційних переговорів.

На переконання президента Порошенка Україна отримає рішення про запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.