Політика
20 листопада 2016
Cтрашний сон Путіна: Євроасоціація України
Угода про асоціацію значить набагато більше, ніж текст, з якого вона складається.
news-image

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом - не лише важливий міжнародний документ, його значення набагато ширше, адже вказує на фундаментальне прагнення нашої держави рухатись у європейському напрямку. Саме цей символізм і став причиною неадекватної реакції Кремля та старшним сном для його очільника - Володимира Путіна, інформує «Є!» із посиланням на Знай.

Таку точку зору висловив експерт-міжнародник Олег Сушко, зазначивши при цьому, що угода є цивілізаційним вибором українців.

"Угода про асоціацію значить набагато більше, ніж текст, з якого вона складається. Тому дуже часто, коли українці говорять про свій цивілізаційний вибір, вони згадують Угоду про асоціацію. Але коли почитаєте її текст, то навряд чи знайдете щось таке, що безпосередньо вказує на цивілізаційний вибір. Але в історичному контексті ця угода значить набагато більше", – повідомив Сушко для видання "Радіо Свобода".

Експерт також відмітив, що суть документу дуже добре розуміють у Кремлі, саме тому Москва зробить все, щоб цього не відбулось.

"Та ж сама реакція Росії, яка доклала всіх зусиль до зриву підписання цієї угоди, свідчить, що розширене трактування значущості угоди, притаманне не тільки українській стороні", - пояснює експерт.
Читайте також: Порошенко звернувся до громадян з нагоди Дня Гідності (Відео)