Події
20 листопада 2016
У краматорському борделі обслуговували навіть дітей
Під вивіскою масажного салону маскувався будинок розпусти.
news-image

Правоохоронці заарештували приміщення так званого масажного салону в центрі Краматорська, в якому надавалися послуги інтимного характеру за винагороду, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

Кримінальне провадження за ч. 2 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України було відкрито ще 1 жовтня 2015 року.

Спершу місце розпусти розташовувалось прямо у квартирі однієї з багатоповерхівок на вул. Марата. Таке «сусідство» викликало численні скарги жителів будинку. Вони неодноразово зверталися у різноманітні інстанції, щоб припинити діяльність закладу. Поліцейські розгорнули оперативні заходи для документування закладу та збору доказової бази. Складність полягала в тому, що власники секс-бізнесу налагодили систему конспірації, що включала й з фейс-контроль, - розповіли у поліції.

На інтернет-сторінці закладу в підрозділі «Наши услуги» вказані різновиди еротичного масажу з повним його описанням з елементами еротики, час його проведення, вартість послуги та контактні телефони. Так, один сеанс коштував клієнтам від 300 до 4 тисяч гривень.

21 жовтня 2015 року, отримавши необхідну ухвалу суду, правоохоронці провели перший обшук, під час якого були вилучені речові докази.

Після проведення слідчих заходів салон змінив свою адресу, переїхавши в окрему будівлю на вул. Машинобудівників. Однак профілю роботи не змінив. Поліцейські не випустили зухвалих організаторів незаконного бізнесу з уваги. Було встановлено кілька свідків, яким надавались інтимні послуги, і знов отримано ухвалу суду на обшук.

У гонитві за наживою у борделі обслуговували навіть дітей. Під час оперативно-розшукових заходів за новою адресою правоохоронці зустріли в приміщенні 15-річного підлітка. Факт розбещення неповнолітнього та факт надання послуг сексуального характеру оперативники задокументували, - йдеться в повідомленні поліції.

Щодо власників закладу, який працює під вивіскою масажного салону, було відкрите друге кримінальне провадження за ч. 1 ст. 156(Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України.

17 листопада, після низки обшуків, під час яких було зібрано усі докази функціонування місця розпусти, за клопотанням слідчого Краматорського ВП Краматорський міський суд наклав арешт на приміщення та заборону ним користуватися, щоб таким чином остаточно припинити діяльність закладу.

Коли поліцейські прийшли до салону, щоб виконати постанову, у будівлі знаходилося декілька дівчат-працівниць. Жодного масажного столу у приміщенні не було – лише двоспальні ліжка.

Комунальними службами в межах чинного законодавства закладу були відключені водо- та газопостачання.

Варто відзначити, що увесь час, доки триває слідство, власники місця розпусти роблять усе, аби уникнути відповідальності: на адресу поліції неодноразово надходили скарги щодо неправомірних дій поліцейських, однак жодна з них не знайшла свого підтвердження.

Досудове розслідування за відкритими провадженнями триває.

Читайте також: У Кривому Розі прогримів вибух, є постраждалі