Суспільство
21 листопада 2016
Жителі Севастополя подали до суду на ФСБ
Приводом став намір побудувати будинок для співробітників ФСБ на місці запланованих дитячого та спортивного майданчиків.
news-image

Ленінський районний суд Севастополя розпочав розгляд позову жителів вулиці Хрустальова до уряду Севастополя і управління ФСБ, передає «Є!» із посиланням на Події Криму.
Як розповіли місцеві жителі, приводом для подачі позову став намір побудувати будинок для співробітників ФСБ на місці запланованих раніше дитячого та спортивного майданчиків.

У вересні були розпочаті будівельні роботи, в той же час ініціативна група мешканців із сусідніх будинків звернулася до суду з вимогою скасувати розпорядження міського уряду про надання земельної ділянки для будівництва.

Як відзначають позивачі, "було не допущено проведення публічних слухань і оприлюднення посягання на законні інтереси севастопольців".

На попередньому засіданні Ленінський суд Севастополя відмовив позивачам у клопотанні про вжиття забезпечувальних заходів - заборону будівельних робіт на ділянці.

Мешканці в свою чергу посилаються на те, що будівельні роботи зараз ведуться незаконно, а термін договору між урядом Севастополя і управлінням ФСБ Росії, що дозволяє проводити будівництво, закінчився 28 вересня 2016 року.

Коментарі влади міста, а також представників ФСБ щодо даного судового розгляду відсутні.

Читайте також: У Києві вшанують пам`ять жертв Голодомору
Читайте також: Українська стрічка про Фані Каплан перемогла на фестивалі у Лондоні (відео)
Читайте також: «Залізний трон» із АТО продано на аукціоні (відео)