Події
21 листопада 2016
Президент присвоїв звання Героя України 18-річному бійцю, який закрив гранату своїм тілом
Звання Герой України присвоєно Андрієві Снітку та Сергію Табалі посмертно.
news-image

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України Андрієві Снітку та Сергію Табалі посмертно, передає «Є!»

Героям було лише 18 років.

З перших днів Революції Гідності Андрій Снітко брав активну участь в протестному русі. З початку збройної агресії Росії вступив добровольцем у батальон «Азов».

Протягом липня-серпня 2014 року проявив сміливість та мужність під час низки бойових операцій з визволення Маріуполя. 20 серпня 2014 року поблизу Іловайська під час зачистки території від терористів у напрямок групи була закинута ручна граната. Андрій, усвідомлюючи смертельну небезпеку членам групи, не вагаючись накрив своїм тілом гранату, чим врятував своїх побратимів від загибелі ціною свого власного життя. Герою було 18 років, - йдеться в повідомленні на сторінці президента.

Сергій Табала (позивний «Сєвєр») з перших днів грудня 2013 року був активним учасником Революції Гідності, а згодом пішов добровольцем на фронт.

Воював в Донецькому аеропорту, де був поранений, але залишився в строю. Кіборг героїчно загинув 6 листопада 2014 року від вибуху артилерійського снаряду під час штурму бойовиками диспетчерської вежі Донецького аеропорту, - зазначається в повідомленні.

 

Читайте також: Порошенко пояснив, чому не ввів воєнний стан
Читайте також: У Києві вшанують пам`ять жертв Голодомору
Читайте також: Завтра у центрі Києва буде обмежений рух автотранспорту