Події
21 листопада 2016
Московський патріарх пообіцяв не допустити незалежності УПЦ
Також Кирило поскаржився на Українську греко-католицьку церкву.
news-image

Московський патріарх Кирило стверджує, що не допустить незалежності Української православної церкви від Московського патріархату. Про це він сказав у понеділок в Москві на урочистому заході в храмі Христа Спасителя з нагоди свого 70-річчя, повідомляє "Інтерфакс", передає «Є!» із посиланням на УП.

Наша церква ніколи не залишить у біді своїх побратимів в Україні і не відмовиться від них. Ми ніколи не погодимося на зміну священних канонічних кордонів нашої церкви, бо Київ – це духовна колиска Святої Русі, як для Грузії Мцхета або Косово для Сербії, – запевнив він.

За його словами, сьогодні українську церкву намагаються втягнути "в глибокий конфлікт, що розділяє суспільство і зробити її заручницею цього конфлікту".

Відбуваються насильницькі захоплення храмів, ігноруються рішення судів, ведеться інформаційна кампанія проти церкви, в українському парламенті пропонуються законопроекти, мета яких – дискримінувати і поставити в тяжкі умови найбільшу релігійну громаду країни, – вважає він.

На думку патріарха, як правило, дискримінаційні законопроекти проти УПЦ пропонують ті депутати, які надають підтримку розколу чи є греко-католиками або атеїстами.

З боку Української греко-католицької церкви тривають агресивні і образливі нападки на нашу церкву в цілому, а також на канонічне православ'я в Україні, – вважає він.
Читайте також: Путін розповів, що його хрестив батько нинішнього патріарха Кирила
Читайте також: Порошенко нагородив Яроша орденом
Читайте також: У Києві знову пограбували банківські скриньки
Читайте також: Жителі Севастополя подали до суду на ФСБ