Політика
21 листопада 2016
Про що говорив Путін в інтерв'ю для фільму Олівера Стоуна «Україна в огні»
Президент РФ, зокрема, окреслив свою позицію з питання Криму, по проблемі НАТО та ситуації в Україні.
news-image

Президент Росії Володимир Путін дав інтерв'ю для фільму Олівера Стоуна "Україна в огні". Зокрема, він окреслив свою позицію з питання Криму, по проблемі НАТО, по ситуації в Україні, передає «Є!» із посиланнм на ТАРС.

Крим

Володимир Путін заявив, що"вибір кримчан, які проголосували за возз'єднання з РФ, потрібно поважати, уникаючи подвійних стандартів".

Потрібно поважати вибір людей (в Криму), не підлаштовувати кожен раз під свої геополітичні інтереси міжнародне право і принципи демократії, - сказав він.

Путін заявив, що за возз'єднання з РФ проголосували більше 90% кримчан.

У нас не було там (в Криму) ніяких бойових дій, там ніхто не стріляв. Ніхто нікого не вбивав, - зазначив російський лідер.
Демократія - це політика, заснована на волі народу. Як з'ясовується воля народу? В сучасному світі - за допомогою голосування, - розмірковував Путін.

Про відносини з НАТО

За словами президента РФ, у нього іноді складається відчуття, що в НАТО для підтримки країн-членів в "покорі" і для дисципліни створюється образ зовнішнього ворога.

Я не завжди розумію логіку наших партнерів. Іноді складається враження, що потрібно тримати в покорі, налагодити дисципліну в своєму власному західному так званому Атлантичному таборі. Для цього потрібен зовнішній ворог, - сказав він.

 

При всіх побоюваннях Іран на це не дуже тягне, - додав російський лідер.

Він пояснив, чому Росія гостро реагує на розширення НАТО.

Нас турбує практика прийняття рішень. Я знаю, як приймаються (рішення в НАТО). Коли країна стає членом НАТО, їй уже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни-лідера НАТО, як США, і там легко може з'явитися все, що завгодно - і система ПРО, і нові бази, і якщо буде потрібно - нові ударні комплекси, - зазначив Путін.
А нам що робити? Ми повинні в цьому зв'язку приймати контрзаходи, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати. Ситуація напружує, - сказав президент РФ.
Ми розуміємо, що світ змінився. Неможливо все тримати в замороженому стані часів холодної війни. Потрібно дивитися в майбутнє, - сказав російський лідер.

Про ситуацію в Україні

За словами Путіна, український народ після розпаду СРСР пережив систематичний грабіж, який походив незалежно від того, хто саме перебував при владі в країні. Глава РФ  розповів про "дику приватизацію" і розтягування держмайна, а також про зниження життєвого рівня населення, що почалися відразу ж після отримання Україною незалежності.

І причому яка б влада ні приходила, для життя пересічного громадянина нічого не змінювалося, там відбувався просто систематичний грабіж населення, грабіж громадян, грабіж українського народу. І звичайно люди вже просто втомилися від цього свавілля, від цієї абсолютно божевільною корупції, - зазначив Путін.

Коментуючи ситуацію навколо підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС, Путін підкреслив, що у Росії та України були унікальні економічні відносини, які виражалися, зокрема, в тому, що ринки РФ були абсолютно доступні для українських товарів, а митні кордони - повністю розкриті.

Таким чином, Євросоюз як би заходив з усіма своїми товарами на нашу територію без будь-яких переговорів, - пояснив російський лідер причини стурбованості Москви в зв'язку з підготовкою цього документа в 2013 році.

При цьому, продовжив Путін, російська сторона виходила з того, що "якщо Україна вирішила так вчинити, - це її вибір".

Ми поважаємо цей вибір, але ми не повинні цей вибір оплачувати, - уклав він.

 

Читайте також: Московський патріарх пообіцяв не допустити незалежності УПЦ
Читайте також: Єфремов у суді не відповів на запитання, чи є Росія агресором
Читайте також: У Росії мікроавтобус із українцями протаранив вантажівку, є загиблі (відео)