Події
21 листопада 2016
Аваков і Дєєва злітали в Японію за 2$ тис: опублікований документ
Про поїздку разом з Арсеном Аваковим до Японії публічно заявляла лише новопризначений заступник міністра МВС по питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.
news-image

У Міністерстві внутрішніх справ України не можуть оперативно подати інформацію, хто саме літав в числі офіційної делегації і супроводжуючих осіб з міністром Аваковим в Японію, а також якими були бюджетні витрати на забезпечення візиту, передає «Є!», посилаючись на Українські Новини.

У відповіді повідомляється, що роботою над нашим запитом займається Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, однак він не володіє повною інформацією з поставлених у запиті питань. Тому, Міністерство взяло відстрочку на надання відповіді на строк до 20 робочих днів.


Поки що про поїздку разом з Арсеном Аваковим до Японії публічно заявляла лише новопризначений заступник міністра МВС по питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.

Вона ж публікувала в Фейсбуці фотографії з Японії, на яких з української сторони були присутні лише Дєєва і Аваков. Також Дєєва постила фото міністра, зроблені офіційними фотографами з японської сторони. 

При цьому, сама замміністра стверджувала, що з Аваковим в Японії перебував "наш маленький десант" і "невелика делегація", тобто проблеми з підрахунком учасників візиту виникнути не могли.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України від 26 жовтня розпорядженням №806 призначив заступником Міністра внутрішніх справ 24-річну Анастасію Дєєву, яка вказала в документах, що має "10 років трудового стажу". Саме розпорядження було опубліковано на сайті КМУ лише 8 листопада (через два тижні після підписання).

Соціальні мережі бурхливо відреагували на це призначення, а також на більш ранні інтерв'ю і стали надбанням гласності відверті фото новопризначеній чиновниці.

Пізніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook заявила, що Анастасії Дєєвої загрожує кримінальний термін до трьох років за неправдиві дані, зазначені в анкеті при призначенні на посаду поза конкурсом і без узгодження з профільним віце-прем'єром.