Події
22 листопада 2016
У РФ заявили, що їхніх військових на пункт «Джанкой» виманила СБУ
Глава МЗС РФ Сергій Лавров вже заявив, що це була провокація.
news-image

У Росії заявили, що колишніх українських військових, які зрадили присязі, нібито виманили на пункт "Джанкой". Про це повідомляє ТАРС з посиланням на представника штабу Чорноморського флоту РФ, передає «Є!» із посиланням на УП.

На пункт пропуску "Джанкой" співробітники СБУ через підставних осіб заманили прапорщика Максима Одинцова і молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова нібито для передачі їм завірених документів, що підтверджують отримання вищої освіти у вищих навчальних закладах України, - повідомив представник флоту.
Відразу після виходу Максима Одинцова і Олександра Баранова за межі Російської Федерації, військовослужбовці були затримані представниками СБУ і вивезені в Миколаївську область України, - додав він.

При цьому глава МЗС РФ Сергій Лавров вже заявив, що це була провокація, передає ТАРС.

Ми вважаємо, що це була незаконна провокація, вчинена спецслужбами України на території РФ щодо російських громадян. Цим займаються наші правоохоронні органи, - сказав він.

Як відомо, в СБУ раніше заявили, що затримали на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Сьогодні СБУ проведе брифінг з цього приводу.

Читайте також: Як кияни зустріли Саакашвілі на річниці Майдану (відео)
Читайте також: Вночі на Троєщині обстріляли будинок
Читайте також: Переговори про об'єднання Кіпру провалилися – ООН