Резонанс
22 листопада 2016
У МВС підтвердили, що призначення Дєєвої відбувалося без конкурсу (документ)
Конкурсний відбір взагалі не проводився.
news-image

При призначенні Анастасії Дєєвої заступником Міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції конкурсний відбір не проводився, оскільки посада замміністра є політичною і не підпадає під дію трудового законодавства, ні закону "Про державну службу". Про це йдеться у відповіді МВС на інформаційний запит "Українських Новин", передає «Є!»

У відповіді пояснюється, що посади заступника міністра віднесені до політичних законом "Про центральні органи виконавчої влади".

Виходячи із зазначених вище законодавчих норм, конкурс на посаду заступника Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції не оголошували, - йдеться у відповіді.

При цьому, по суті 24-річна Анастасія Дєєва фактично стала другим за значенням заступником у Міністерстві. Про це свідчить наданий на запит "Українських Новин" наказ міністра №1400 від 24.12.2014 року про розподіл обов'язків в міністерстві. В період відсутності або хвороби першого заступника міністра його обов'язки виконує саме заступник з питань європейської інтеграції.

Список посадових обов'язків персонально на Анастасію Дєєву ще не затверджувався. Але на запит "Українських Новин" у МВС надали список посадових обов'язків попередника Дєєвої на цій посаді.

Заступник з євроінтеграції координує всю міжнародну діяльність органів внутрішніх справ України. Вона контролює роботу по виконанню в МВС заходів, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС, заходи з обміну досвідом із зарубіжними службами, курирує роботу представників МВС в дипмісіях України за кордоном, а також миротворчу діяльність у складі місій під эгидами ООН і ОБСЄ.

Вона має право підписувати Накази МВС, давати обов'язкові до виконання вказівки співробітникам і держслужбовцям апарату МВС, заслуховувати керівників підрозділів МВС. До її сфері також віднесено координація дій з Мзс і Мінекономіки України.

У безпосередньому підпорядкуванні у Дєєвої знаходиться Управління міжнародних зв'язків МВС.

Також вона зобов'язана вести на постійній основі особистий прийом громадян.

Як повідомлялося раніше, 24-річна Анастасія Дєєва була призначена на посаду заступника Міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Розпорядженням КМУ №806 від 26 жовтня 2016 року.

В цей час (з 22 по 28 жовтня) сама Дєєва находилася в Японії, де перебував з робочою поїздкою Міністр Арсен Аваков. В якому статусі Дєєва, яка не працювала в МВС супроводжувала Авакова в Міністерстві поки не пояснили.

Як з'ясувалося пізніше, Анастасія Дєєва у своїй біографії вказує 7 років трудового стажу, з яких 6 - навчання у вузі. При цьому, вона не має стажу державної служби, і ніколи до призначення заступником міністра офіційно не працювала в МВС України.

Читайте також: Як кияни зустріли Саакашвілі на річниці Майдану (відео)
Читайте також: Скільки коштує квиток на Євробачення-2017? Оголошено ціни
Читайте також: У РФ заявили, що їхніх військових на пункт «Джанкой» виманила СБУ