Суспільство
24 листопада 2016
У Миколаєві студентам показали фільм про українських «карателів». Молодь покидала аудиторію (відео)
Студентам показали провокаційний фільм, який викликав серед них невдоволення.
news-image

У Миколаївському національному університеті імені Сухомлинського замість обіцяної конференції на тему «Презумпції правоти поліцейського», організатори проекту включили фільм, що розповідає про життя людей на непідконтрольних територіях, передає «Є!» із посиланням на Тimes.mk.u

Згідно з порядком денним, організатори проекту з питання «Презумпції правоти поліцейського» повинні були розповісти про проблему даного законопроекту і показати відповідний фільм на дану тематику. Однак замість фільму, який стосується озвученої тематики, студентам показали провокаційний фільм, який викликав серед них невдоволення.

У сюжеті фільму містилися кадри вкрай неоднозначного сенсу, що були схожі на відкриту пропаганду. Природно, такі кадри не залишилися без уваги.

Студенти почали активно виступати з проханнями припинити мовлення фільму, пояснюючи організаторам, що фільм є провокаційним і не відповідає тематиці заходу.
Зрозумівши, що ніхто не збирається виключати фільм, частина студентів почали активно покидати аудиторію, висловлюючи, таким чином, свою незгоду. Разом зі студентами покинув захід і Роман Возняк, голова обласної юстиції, який був присутній на заході.

Побачивши настільки незручну ситуацію, одна з організаторів проекту Олена Кабашна, закликала оператора припинити трансляцію фільму і виступила з пояснювальною промовою, що даний фільм не є пропагандистським, а був знятий українським режисером для освітлення ситуації, що склалася на сході країни. Однак для чого він був показаний в рамках даної конференції вона так і не пояснила.

У цей момент були присутні особливі гості в особі депутата обласної ради Максима Невінчаного, а також депутатів від партії Опозиційний блок Артема Грозова і Павла Зоткіна.

Після закінчення заходу стало відомо, що хтось із студентів зателефонував співробітникам СБУ, однак без результатів. Як повідомляє видання, "показаний фільм дійсно виявився роботою українського режисера і не є пропагандистським".