Події
24 листопада 2016
У Криму можуть заарештувати 10 тисяч шпигунів - Лисенко
За словами речника Міноборони, при пошуку чергового українського "диверсанта" ФСБ РФ використовує базу даних колишніх військових.
news-image

У зоні ризику через затримання "диверсантів" в анексованому Криму знаходиться 10 тисяч військових. Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє Espreso.tv, передає «Є!»
За його словами, при пошуку чергового українського "диверсанта" Федеральна служба безпеки Російської Федерації використовує базу даних колишніх військових, яка зберігається в Криму.

Можу сказати, що близько 10 тисяч таких справ, особистих справ, зараз знаходиться в Криму, і це як раз є особлива група ризику, яка сьогодні живе мирним життям і взагалі вже забула, що таке військова служба, - зазначив він.

За словами Лисенка, йдеться про особисті справи колишніх військовослужбовців, які вже не мають відношення до служби в лавах Збройних Сил України або Чорноморського флоту Російської Федерації.

Вони зараз живуть суто цивільним життям. Але спецслужби Росії, щоб показати свою нібито ефективність, просто піднімають ці справи і оголошують когось черговим чи шпигуном, чи українським диверсантом, - заявив він, додавши, що це не останнє затримання українського "диверсанта " в Криму.

Нагадаємо,  24 листопада російські ЗМІ з посиланням на відео російських спецслужб заявили про затримання в окупованому Севастополі чоловіка, якого назвали екс-співробітником штабу Чорноморського флоту РФ. ФСБ заявила, що його "підозрюють у шпигунстві на користь України".

Читайте також: ФСБ оприлюднило відео затримання військового, якого звинувачують у шпигунстві на користь України
Читайте також: Названо країни, через які затримується надання безвізу для України
Читайте також: Путін: Кордон Росії ніде не закінчується