Події
25 листопада 2016
Вранці у ТРЦ Гулівер прийшли люди зі зброєю, проводяться слідчі дії
Слідчі дії проводяться в рамках справи про Банк Михайлівський.
news-image

У п'ятницю вранці СБУ та Генпрокуратура проводять слідчі дії в центрі Києва в офісному центрі "Гулівер", на який нещодавно було накладено арешт, передає «Є!» із посиланням на УП.

Так, за свідченнями очевидців, близько 9 години входи і виходи з будівлі блокували люди в чорному з автоматами. Вони контролювали вхід і вихід співробітників будівлі.

Також на місці була Нацполіція.

Станом на 9:31, представники СБУ і Генпрокуратури увійшли у будівлю.

Як повідомила "Українській правді" речник СБУ Олега Гітлянська, проводяться слідчі дії в рамках справи про Банк Михайлівський.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало уточнив, що за ухвалою Шевченківського райсуду СБУ і ГПУ проводять слідчі дії.

На місце був викликаний патруль, показали документ на підставі якого ці слідчі дії проводяться. Після цього патруль поїхав, - розповів Тракало.

Як розповіла керівник зі зв'язків з громадськістю ТРЦ Гулівер Тетяна Атаджанова, станом на 9:50 проводяться обшуки в одного з орендаторів на верхніх поверхах будівлі. Вона уточнила, що йдеться про офісну будівлю комплексу.

Атаджанова додала, що співробітників почали впускати у будівлю о 9:20. Вона також уточнила, що арешт накладався на торговельно-розважальний центр.

Ми припускаємо, що ці події пов'язані з інтерв'ю, які останнім часом давав Поліщук, - сказала вона.

Як відомо, в листопаді ТРЦ Гулівер був арештований в рамках справи про банк Михайлівський. ТРЦ належить бізнесмену Віктору Поліщуку.

Як відомо, кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

 

Читайте також: У центрі Дніпра таксі зіткнулося з поліцейською автівкою (фото)
Читайте також: Під Києвом дівчина-водій протаранила військовий мікроавтобус (фото)
Читайте також: Сьогодні відбудеться відеодопит Януковича