Події
17 грудня 2014
Сильна турбулентність на рейсі AA-280: 15 постраждалих
Рейс компанії American Airlines AA-280 з Сеула в Південній Кореї в американський Даллас був перенаправлений в токійський аеропорт Наріта у зв'язку з подією над Тихим океаном.
news-image

Літак авіакомпанії American Airlines був змушений здійснити аварійну посадку в Токіо після того як 15 пасажирів і членів екіпажу отримали травми, коли авіалайнер під час польоту потрапив в зону сильної турбулентності, інформує "Є" (єдність.інфо).

Під час польоту над Тихим океаном літак потрапив в зону сильної турбулентності. Як розповідають пасажири, почалася страшна тряска. Один з пасажирів, Ерін Черрі, повідомив в твіттері:

"Посадка в Токіо після страшної турбулентності. По всьому салону літало бите скло, деякі пасажири отримали травми".

На відео, знятих пасажирами і розміщених в твіттері та інших соцмережах, чути крик пасажирів і видно, як літак безперервно підкидає в повітрі і різко хитає то в одну, то в іншу сторону, по салону літає посуд, видно що впала стійка, на якій бортпровідники розвозять їжу.

Один зі стюардів під час тряски був збитий з ніг і вдарився головою об стелю салону.

Ще один пасажир, Райан Лок, написав у твіттері:

"Стою в аеропорту Наріта поруч з командою АА-280. Стюарди з травмами".

На борту літака знаходилося 240 пасажирів і 15 членів екіпажу. Після переговорів з наземними службами було прийнято рішення про екстрену посадку в аеропорту Токіо.

Четверо постраждалих пасажирів і один член екіпажу були відправлені в лікарню, решті допомога була надана в аеропорту Наріта.

У заяві авіакомпанії говориться, що літак продовжить політ через кілька годин.