Київ
25 листопада 2016
Чиновники КМДА привласнили 15 мільйонів бюджетних коштів і скуповували квартири
Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
news-image

Оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції України викрили злочинну схему в одному зі структурних підрозділів КМДА, за якою протягом двох років посадовці привласнили 15 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це в п'ятницю повідомили в Департаменті захисту економіки Нацполіції України, передає «Є!».

«Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в м. Києві ДЗЕ Нацполіції викрили злочинну схему, за якою протягом декількох років було привласнено понад 15 мільйонів гривень бюджетних коштів», - йдеться в повідомленні.

Прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та передано для подальшого розслідування до Головного слідчого управління Національної поліції України.

Працівники УЗЕ в м. Києві та Головного слідчого управління Нацполіції, за процесуального керівництва ГПУ, встановили учасників оборудки, участь кожного у вчиненні кримінального правопорушення та способи легалізації незаконно одержаних коштів.

Так, до групи махінаторів входило четверо посадовців структурного підрозділу Київської міської державної адміністрації та двоє керівників комерційних структур. Незаконну схему привласнення організували керівники обох структур.

Посадовці структурного підрозділу КМДА укладали з указаними підприємствами угоди про поставку дизельного пального для опалення своїх приміщень. У договорах заздалегідь завищували обсяги палива, хоча фактично отримували необхідну для функціонування установи кількість. Сплачені за надлишки кошти розподілялись між членами групи.

Упродовж 2013-2016 років за вказаною схемою злочинці привласнили понад 15 мільйонів гривень. Легалізували кошти шляхом придбання квартир у Києві.

Оперативники УЗЕ в м. Києві встановили, що керівник структурного підрозділу КМДА придбав 28 квартир у столиці.

Працівники Управління захисту економіки та слідчі ГСУ Нацполіції провели 18 обшуків у приміщеннях держустанови та підприємств, а також за місцями проживання фігурантів.

Правоохоронці вилучили понад 200 тисяч гривень та документацію, що підтверджує злочинну діяльність вказаних осіб.

Двом організаторам злочинної групи та ще одному її учаснику повідомлено про підозру за фактом розкрадання бюджетних коштів.

Їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.