Події
26 листопада 2016
СБУ затримала на хабарі в 75 тисяч доларів чиновників військового концерну
Двоє чиновників військового концерну вимагали 900 тисяч доларів у підприємців Одеси.
news-image

Співробітники СБУ затримали двох чиновників військового концерну, які вимагали 900 тисяч доларів у підприємців Одеси. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Про це інформує «Є!» з посиланням на Ліга.Новости.

"Так чиновники "оцінили" продовження оренди торгових майданчиків, які знаходяться на землях Міністерства оборони, на одному з найбільших одеських ринків, в 20 тис доларів за кожну точку. Таку "таксу" за переоформлення договорів вони встановили 45 місцевим підприємцям", - відзначили в прес-службі.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу, співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою затримали підозрюваних в одному з одеських ресторанів при отриманні від підприємців 75 тис доларів.

Під час обшуків за місцем проживання посадових осіб, оперативники СБУ виявили 120 тис доларів. Обшуки проходять у інших осіб, підозрюваних в участі в корупційній схемі.

24 листопада повідомлялося, що співробітники департаменту захисту економіки Нацполіціі спільно з детективами Національного антикорупційного бюро затримали прокурора одного з місцевих прокуратур Херсонської області.