Політика
27 листопада 2016
Саакашвілі провів збори свого «Руху»
Вимагали перевиборів.
news-image

У центрі Києві біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу відбулися збори прихильників нової ініціативи екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил".

Як повідомляє кореспондент УП, участь у заході взяли кілька тисяч людей.

Біля Музейного провулку розміщено сцену з великим білбордом "Остання зима цієї влади". Дорогу по вул. Грушевського перекрито, траспорт не їздить.

На сцені окрім Саакашвілі присутні Юлія Марушевська та екс-голова Нацагентства з питань держслужби Денис Бродський, який веде мітинг.

Серед людей, які зібралися на захід, присутня молодь. У руках учасники тримають національні прапори та прапори ЄС, також у натовпі можна бачити прапори партії "5.10". 

Раніше на центральних вулицях Києва та біля виходів з метро волонтери та члени "РНС" роздавали перехожим запрошення - листівки щодо мітингу. 

Громадський порядок  на заході забезпечують бійці Нацгвардії. 

Як зазначається на сторінці "Руху нових сил" у Facebook, партія "відкрита для всіх, але принципово на наших умовах: тільки нові обличчя, тільки ті, хто не грабував Україну, ті, хто будуть розбудовувати нову успішну країну для майбутнього наших дітей, а не для власного збагачення".

У своєму виступі Міхеіл Саакашвілі заявив про вимогу дострокових парламентських виборів та про бажання "блискавично і безкомпромісно навести лад в країні".

"Ми вимагаємо призначити нові позачергові вибори, з новим ЦВК, з новим законом про вибори", - заявив Саакашвілі. 

Він анонсував "посадки людей при владі, зниження податків, судову реформу та наведення порядку в країні, якщо потрібно  - дуже жорстко".

"На очах у всіх крадуть заводи, крадуть все, до чого дотягуються. Вам не здається, що Україна затрягла у магічному колі корупції? Так і є, але магії там немає, там є маленька група бариг. Вони забирають все багатство нашої країни", - заявив він.

"Досить, настав час сказати цій малій шайці - віднині народ буде вирішувати напрям нашої країни, віднині уряд буде звітувати перед людьми, а не олігархами", - додав екс-губернатор Одещини.

Також Саакашвілі заявив, що влада його боїться і намагається видалити з країни: "Мене ненавидять, бо я знаю, як перебороти корупцію, як розхитати їхній картковий будинок. Вони бояться мене, бо я не мовчу".

"Ми створюємо не нову партію, а новий політичний клас. Наші ряди не продаються, а об'єднують найкращих людей", - додав Саакашвілі.

Станом на 14:15 мітинг "РНС" завершився, основна частина його учасників розійшлася, на місці акції залишається нечисленна група людей, рух транспорту на прилеглих вулицях відновлено.