Резонанс
28 листопада 2016
Янукович розповів, хто може бути причетний до розгону Майдану
Екс-президент здивований, чому це питання досі не розслідували.
news-image

Відповідаючи на запитання про те, хто віддавав наказ завозити обладнання для встановлення новорічної ялинки на Майдані, Янукович відповів, що це питання потрібно адресувати теперішній владі - чому це питання не розслідували, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Я в свій час, що я міг зробити - я відсторонив від роботи Попова - голову Київської адміністрації, Сівковича - першого заступника голови РНБО, а міністр внутрішніх справ відсторонив керівника київської міліції Коряка. Це було зроблено. І генеральна прокуратура почала розслідувати це питання, - заявив Янукович.
Знайти такий барометр, який встановить - хто більше винний, а хто менше (у кровопролитті на Майдані, - ред.) - дуже було важко. І я не прокурор не слідчий, і не суддя, щоб міг це сказати. Я сказав, щоб винні були покарані і це було зроблено на той час, - стверджує Янукович.
Мені весь час кажуть про Льовочкіна, голову адміністраці. Я відповідав - так, можливо він мав до цього причетність. Можливо. Але ніяких доказів цього у мене особисто не було. І слідство їх не встановило. Тому якщо це було так, хай влада зараз це доведе. Якщо влада це не доведе - хай буде це на його совісті. Чи якщо він невинний, то ті, хто так на нього казали чи кажуть, повинні принести вибачення. Це також повинен встановити суд, - сказав президент-утікач.

 

Читайте також: Янукович збрехав у суді
Читайте також: Луценко натякнув, що наступну підозру отримає Азаров
Читайте також: Янукович у суді схопився за серце, коли у нього запитали адресу проживання