Київ
28 листопада 2016
Архітектори показали, як виглядатиме театр на Андріївському узвозі (фото)
Споруда викликала велике незадоволення киян.
news-image

Розробники проекту нового Київського драматичного театру на Подолі показали макет зовнішнього вигляду та внутрішнього оснащення будівлі. Зображення доступні на офіційному сайті співавтора, харківського архітектора Олега Дроздова, передає «Є!»

На них видно, як виглядатимуть фасад будівлі, сцена, архітектурний ансамбль в цілому.

На сайті йдеться, що його площа становить 2 700 квадратних метри.

У новому проекті реконструкції істотно змінився функціональний характер будівлі, перетворюючи театр з "палацу" на "місце для всіх". Проект передбачає зміну майже всієї планувальної структури. Незмінним залишився тільки обсяг колосника і сцени, – йдеться на сайті розробників.

За словами авторів проекту, будівля розчиняється в зелені пагорба, біля підніжжя якого перебуває. Порожні місця справа і зліва складають частину загального рекреаційного сюжету. Вхідний портал створює фізичний і візуальний зв'язок між вулицею і простором фойє.      

Окрім Олега Дроздова, до створення проекту долучилися В'ячеслав Жемір, Анна Кошарна, Олександр Кузнєцов, Віталій Правик, Тимофій Уланченко та Оксана Чебина.  

Нагадаємо, що зведений на Андріївському узвозі фасад нової будівлі Київського драматичного театру на Подолі, який викликав обурення користувачів соцмереж, мають відкрити у вівторок, 29 листопада.

План будівництва був перезатверджений 2 серпня 2010 року і підписаний тодішнім головою КМДА від Януковича – Олександром Поповим.

У 2015 році стало відомо, що меценатом, який дасть гроші не добудову є корпорація "Рошен", що належить президенту Петру Порошенку.

Як пояснив "Українській правді" тодішній заступник мера з будівництва, а тепер радник мера Кличка – Павло Рябикін, проект реконструкції театру затверджували, базуючись на рекомендації ЮНЕСКО.

У рекомендації ЮНЕСКО зазначається, що для того, щоб підкреслити історичну самобутність будівлі неможна поряд будувати нову споруду, стилізовану під старовину. Все, що зведено нове, маж кардинально відрізнятися, щоб не розмити історичний комплект міста, – розповів він.

Як розповіла "Українській правді" керівник відділу зв’язків з громадськістю корпорації "Рошен" Катерина Македонська, відкриття фасаду відбудеться у вівторок, і організатори мають пояснити громадськості про причини зміни фасаду.    

"Рошен" є меценатом цього проекту. Завтра ми відкриємо фасад. Не тому, що завтра відкриття театру, саме відкриття театру буде навесні, а саме тому, що виник такий запит від громади. Завтра ми покажемо фасад, і він виглядатиме геть не так, як зараз. Роботи тривають. Відкриття самого театру заплановане на День театру навесні 2017 року, - підсумувала Македонська.

Читайте також: «Маємо споруду, яка зрозуміла архітектору, але не киянам» - у КМДА прокоментували вигляд театру на Андріївському узвозі
Читайте також: Кияни в шоці від вигляду театру на Андріївському узвозі після реконструкції (фото)
Читайте також: Журналісти знайшли «хатиночку» київської судді, що живе на одну зарплату (відео)