Резонанс
28 листопада 2016
Янукович під час Майдану телефонував Медведчуку 54 рази
Про це під час відеодопиту повідомив прокурор.
news-image

Колишній президент Віктор Янукович під час акцій протесту на Майдані постійно телефонував куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку, зафіксовано понад 54 дзвінки у період із грудня 2013 року по лютий 2014 року, передає «Є!» із посиланням на УП.

Про це під час відеодопиту Януковича повідомив прокурор. Далі наводимо запитання проккурора та відповіді Януковича.

Прокурор: Які відносини Вас пов’язували із Віктором Медведчуком?

Янукович: Із Медведчуком у мене були обмежені стосунки. Ми зустрічались, якщо він бував на деяких заходах. Особистих стосунків у нас із ним не було. Як я пам’ятаю, були дуже і дуже обмежені стосунки. Ні в мене, ні в нього не було необхідності зустрічатися.

Прокурор: Стороною обвинувачення отримано тимчасовий доступ до документів, які містять відомості, що становлять таємницю телефонних розмов. Встановлено численні контакти з мобільних телефонів Медведчука, підключених до російських операторів, із начальником служби Вашої охорони Кобзарем. А також… (тут його перебиває захист)

Суд просить прокурора: "Задавайте питання, а не наводите звіти"

Прокурор: Встановлено щонайменше  54  телефонні контакти між вами та Медведчуком у період грудня 2013 – лютого 2014 року. Повідомте, ці контакти відбувались з приводу Революції Гідності чи з інших питань?

Янукович: Я такого не пам’ятаю, щоб у мене з будь-ким були такі численні контакти. У мене не було стільки часу.

Суддя знову робить зауваження прокурору.

Прокурор: 20 лютого 2014 року між 8:56 та 8:59 саме перед тим часом, коли почалися масові розстріли протестувальників працівниками міліції, зафіксовано три вихідні дзвінки з Вашого особистого телефону російському абоненту, номер +79037096326. Після чого о 8:59 Ви зі свого мобільного 0503841333 здійснили дзвінок на телефон Медведчука +79636742183 тривалість контакту 144 секунди. Після чого о 9:11 Ви вже з іншого свого мобільного, яким користувались постійно 0979741501 здійснили ще один дзвінок на телефон Медведчука. З чим були пов’язані дані контакти?

Захист заявляє протест, однак Янукович відповідає.

Янукович: У мене особистих телефонів не було. Якщо були телефони для зв’язку, то вони були у моїх помічників. Якщо були такі розмови, то скоріше за все були у моїх помічників з ким-завгодно. Тому я не пам’ятаю таких розмов.

Прокурор:  0979741501- телефон, з якого ви зазвичай спілкувалися зі своїм сином Олександром Януковичем, і телефони, які були у ваших помічників, ми поставили питання саме про ті телефони, які використовували, як випливає із доказів, саме Ви. Тобто дійсно телефон знаходився у Вашого охоронця, але Ви до нього зверталися. Це телефон, яким Ви особисто користувалися.

Адвокат: Можна не реагувати. Це пояснення прокурора, а не питання.

Читайте також: Янукович розповів, хто може бути причетний до розгону Майдану
Читайте також: Янукович збрехав у суді
Читайте також: Луценко натякнув, що наступну підозру отримає Азаров