Шоу-біз та культура
28 листопада 2016
Пісня Кіркорова «Жорстока любов» виявилась «частковим плагіатом»
Співак виплатить лідеру групи Space грошову компенсацію за плагіат.
news-image

Відомий російський співак Філіп Кіркоров погодився вирішити миром претензії лідера французької музичної групи Space Дідьє Маруані, який звинуватив виконавця в плагіаті у популярній пісні "Жорстока любов". Про це повідомив юрист Ігор Трунов, що представляє інтереси Маруані, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Кіркоров визнав наші претензії. Переговори велися три дні, після чого було досягнуто згоди залагодити справу мировою угодою. В даний час підготовлено договір про авторське право, який дозволить Кіркорову на законних підставах виконувати пісню "Жорстока любов", - сказав Трунов.

Він зазначив, що Кіркоров також погодився виплатити Маруані компенсацію за порушення ним авторського права. Відповідаючи на питання про суму компенсації, юрист послався на комерційну таємницю.

Ми вирішили не афішувати суму компенсації, але це та сума, яка влаштувала світову зірку, - пояснив Трунов.

За його словами, в даний час Маруані летить до Москви для підписання договору з Кіркоровим, що, як очікується, відбудеться 29 листопада.

Як повідомляла «Є!», Дідьє Маруані просив російський суд заборонити Кіркорову виконувати пісню "Жорстока любов" і відшкодувати йому збитки від порушення авторських прав, а також компенсувати моральну шкоду, стягнувши з відповідачів солідарно 75,34 млн руб. Крім Кіркорова, відповідачами за позовом були заявлені автор пісні Олег Попков, ТОВ "Філіп Кіркоров продакшн", Sony Music Entertainment, група компаній Roneеs, а також ВДТРК. Після того, як Мосміськсуд повернув позов заявнику, Маруані мав намір звернутися до американського суду.

Як зазначається в позовній заяві, пісня у виконанні Кіркорова є переробкою композиції Symphonic Space Dream, автором якої є Маруані. Для з'ясування наявності ознак плагіату позивачем було проведено комплексне авторознавче та музикознавче дослідження в АНО "Центр з проведення судових експертиз та досліджень", яке встановило факт часткового запозичення в пісні "Жорстока любов" оригінального музичного та тематичного матеріалу, частини тактів приспіву з композиції Маруані.

Читайте також: Лідер групи Space подав до суду на Кіркорова за плагіат
Читайте також: В Японії відкрито незвичайну ковзанку, де під льодом були заморожені п'ять тисяч риб (фото)
Читайте також: Гімнастка Цирку дю-Солей зірвалася з п'ятиметрової висоти під час шоу