Війна
29 листопада 2016
Білорус, що воює за «ЛНР», розповів, як люди Плотницького обстрілювали Луганськ
Бойовики намагалися посіяти паніку серед населення.
news-image

Боєць незаконної організації "ЛНР" з Бобруйська, 43-річний командир "взводу розвідки", Сергій Бондар розповів про випадки обстрілу Луганська бойовиками, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Просто на наших очах з «зеленки» (лісиста місцевість, густі зарості — ред.) йдуть два постріли з міномета. Я з групою якраз був поруч, і ми стали прочісувати «зеленку». Двоє мінометників якраз виходять на нас. Вони бігти — ми стріляємо з усіх стволів. Тут мені дзвінок. Телефонує особисто Ігор Плотницький — він тоді був міністром оборони. Запитує: ви зараз де? Кажу — накриваємо мінометників в «зеленці». А він наказує: терміново йдіть, терміново на базу. Я кажу, та ви чого? Ми ось-ось їх візьмемо! А він кричить: це наказ, повертайтеся!

Ми знімаємося. Приїжджаємо на базу, Плотницький шикує наш взвод і починає кричати: на чорта мені такий командир, здати зброю! Я віддаю пістолет, автомат... Я взагалі не розумію, в чому справа, взвод теж нічого не розуміє», - розповів він в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Вже до того була підозра, що мінометники — це люди Плотницького. Це потрібно було, щоб посіяти паніку. Мінометники всі були колишні міліціонери з Луганська. Їх спеціально навчали мінометній справі, а місто вони знали, як свої п'ять пальців. Переміщалися на «швидкій», на водовозці, на чому завгодно. Навіть бабуся до нас якось приходила і розповідала: вони просто біля пожежної частини викочують тачку, стріляють два рази з міномета і йдуть, - продовжує Бондар.

Після випадку в «зеленці» Бондар перейшов в так звану групу швидкого реагування «Бетмен», яку очолював Олександр Бєднов (позивний «Бетмен»). Там він отримав нові докази того, що до обстрілу Луганська мають відношення керівники «ЛНР».

Одного разу взяв одного коригувальника особисто. Ми його забрали, закинули в підвал, я склав рапорт. Через три дні мені кажуть, що приїхали люди Плотницького і його забрали — він вже ходить, грає по Луганську. Я йду до Бєднова, розповідаю все — а він тільки рукою махнув, - розповів білорус.

 

Читайте також: «Краще жити на Батьківщині» - бойовик «ДНР» повернувся в Україну (відео)
Читайте також: ФСБ затримала кримськотатарських музикантів, які виступали в Києві
Читайте також: У КМДА повідомили, що будуть робити з фасадом театру на Андріївському узвозі