Політика
30 листопада 2016
Керрі в Ватикані обговорить ситуацію в Україні
У Ватикані звертатиметься увага на інші питання також.
news-image
 
 Державний секретар США Джон Керрі під час свого візиту до Ватикану планує обговорити ситуацію в Україні.

Про це повідомив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США  Джон Кірбі, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Держсекретар США Джон Керрі 2-3 грудня перебуватиме в Римі (Італія) й Ватикані, з метою проведення двосторонніх зустрічей та участі в Римському середземноморському діалозі, - зазначив Кірбі.

Під час зустрічі зі своїм італійським колегою Керрі обговорить "питання співпраці з низки регіональних і глобальних проблем, у тому числі, щодо Лівії, Сирії та Іраку.

Безпосередньо українське питання глава Держдепартаменту США обговорюватиме під час зустрічі з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліним. Йтиметься, в тому числі про "гуманітарну кризу в Сирії, насильство в Україні й поточний діалог у Венесуелі", зауважив речник американського зовнішньополітичного відомства.

Крім того, у Ватикані звертатиметься увага на вразливе становище вимушених мігрантів, зміни клімату, припинення переслідування релігійних та етнічних меншин в районах конфліктів та сприяння мирному розв'язанню конфліктів в усьому світі.