Війна
30 листопада 2016
Україна не відмовиться від ракетних навчань біля Криму після погроз Росії
Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко наголошує, що погрози не можуть стати на заваді планам України щодо військових навчань.
news-image

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання про те, що Міноборони РФ начебто погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною навчань поблизу тимчасово окупованого Криму, пише «Є!»

"Україна - суверенна правова держава. Всі бойові навчання та випробування відбуваються в суворо плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів та попереджень, Україна виконує у відповідності до цих норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено", - сказав Лисенко.

Як заявив Лисенко, "все, що стосується якихось погроз і таке інше, воно не може завадити тим планам, які Збройні сили України та конструктори військового озброєння будуть проводити на території суверенної України".

На уточнення щодо дій України у випадку, якщо РФ дійсно почне збивати українські ракети та пускові установки, він підкреслив, що "у нас є національна територія України, в якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування, а також навчання, і ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити".

Як повідомлялось, 1-2 грудня на півдні України заплановано науково-дослідницькі навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких буде проведено повітряні стрільби. У Повітряних силах наголосили, що стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем і здійснюватимуться суворо у відповідності з нормами міжнародного права.