Шоу-біз та культура
30 листопада 2016
Голос.Діти: ТОП-5 невідомих фактів про Іванну Решко (фото, відео)
Першу пісню юна зірка виконала ще в 5 років, а вже зараз під керівництвом Потапа бореться за звання найкращого дитячого голосу України.
news-image

За школярку з Мукачева, що має не по-дитячому сильний голос, вболіває все Закарпаття. Дівчині вдалось не тільки розвернути до себе всі три крісла суддів на кастингу, але й добратись до прямих ефірів проекту «Голос.Діти» на телеканалі «1+1», передає «Є!», посилаючись на Mukachevo.net.

Мама юної зірки Світлана Решко пригадала перший виступ Іванни, першу перемогу на фестивалі та розповіла про участь у ТВ-шоу.

1. Про навчання.

Іванні 13 років, народилась на Закарпатті, живе біля Мукачева у селі Ключарки. Вчиться у 8 класі ЗОШ №4 Мукачева, паралельно займається у музичній школі №1 ім.Мартина. Відмінниця.

– Останні тижні її немає вдома, вона в Києві готується до прямих ефірів, тому переживає за навчання. Недавно каже: «Мама, як я дожену математику?». Але проблем зі школою у нас немає, директор навпаки підтримує у всьому, - каже пані Світлана.

2.Про перший виступ.

Талант до музики у Іванки помітив дідусь, який був весільним музикантом. Першу пісню «Я у бабушки живу» вона заспівала на дні народження бабусі, коли мала 5 років.  А на випускному у садочку вже виконувала сольно пісеньку німецькою мовою.

У 7 років батьки віддали Іванку на вокал до музичної школи.

– Останні 2 роки ми додатково займаємось у Києві у вчителя музичної естради. Часто їздимо туди, або консультуємось телефоном чи скайпом, особливо перед виступами, - каже мама.

3. Про першу перемогу.

Участь у першому фестивалі «Танці з Карпатами» в Ужгороді взяла в 7-річному віці, під час першого року навчання в музичній школі. Готував Іванну до виступу Ігор Білик. Там здобула першу премію.

Батьки вже збились з рахунку, але кількість фестивалів і конкурсів, у яких Іванна взяла участь, більше півсотні.

– Ми спочатку клали всі наші грамоти в рамочку і вішали на стіну, але там вже немає місця. Тому тепер в папочку складаємо, - розповідає Світлана Решко.

У 10 років Іванна стала єдиною учасницею з України в ТВ-шоу «Next star» у Бухаресті (румунський аналог програми «Голос.Діти»), де стала відкриттям конкурсу.

4. Про кастинги.

Два роки тому дівчина вже пробувала сили у другому сезоні «Голос. Діти». Сама готувалась до кастингу, підбирала репертуар і потрапила в шоу, але ніхто з суддів до неї не повернувся.

– Тоді вона дуже засмутилась. А цього року сама вирішила ще раз спробувати і пообіцяла мені не падати духом в разі чого, тому ми її відпустили, хоча і були проти. Спочатку її ціль була, щоб повернувся хоч один тренер. Але вона зовсім не чекала, що повернуться всі троє, це було справжнє щастя. Обрала Потапа, бо він дуже хороша людина і хороший композитор. Зараз вона впевнено і цілеспрямовано йде до мети, - каже мама.

5. Про майбутнє.

Зі слів мами, Іванна дуже б хотіла й надалі займатись музикою та стати співачкою: « Але це не легко, тому життя покаже».