Події
18 грудня 2014
Сьогодні через страйк на маршрути не вийшов жоден трамвай Києва
Київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті.
news-image

18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден з 214 столичних трамваїв. Про це повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням на Українську правду.

Як повідомляє сайт "Київпастрансу", тролейбуси та автобуси 18 грудня працюють у звичайному режимі руху.

"Для забезпечення перевезення пасажирів вздовж лінії швидкісного трамвая на Борщагівці організовано автобусне сполучення, працює 35 автобусів великої місткості. Крім того, збільшено кількість рухомого складу на автобусних маршрутах №21 та №101. Просимо віднестись з розумінням до ситуації, що виникла", - відзначили у "Київпастрансі".

Кондуктори кажуть, що водіям трамваїв уже півроку не виплачують зарплату. Втім, як повідомили у Трамвайному депо імені Шевченка, водіям заборгували гроші за два місяці. 

"Наразі всі працівники перебувають у депо. З ними говорить директор. Люди хочуть, щоб їм віддали зараз всю зарплату - за жовтень і листопад", - розповіли у приймальні депо. 

Водночас у бухгалтерії не змогли назвати загальну заборгованість по депо, пославшись на те, що не можуть оприлюднювати таку інформацію без дозволу керівництва. 

Працівники Дарницького депо також перебувають на території депо, вимагаючи зарплату.

У приймальнях директорів депо імені Шевченка та Дарницького депо не змогли спрогнозувати, коли трамваї відновлять роботу, відзначивши, що станом на 9.50 переговори з працівниками тривають.

Як повідомили у незалежній профспілці "Трудова солідарність", страйк, що розпочався 18 грудня - безстроковий. Основна вимога протестуючих: виплатити заробітну плату, яку робітникам заборгували за декілька місяців. Працівники налаштовані рішуче та відступати не збираються.

"Ми будемо страйкувати, допоки працівникам "Київпастрансу" повністю не виплатять заборгованість із зарплати", - заявив голова "Трудової солідарності" Віталій Махинько.

За його словами, окрім працівників трамвайних депо, на маршрути також не виїхали співробітники Дарницького автопарку.

"Усі співробітники прийшли на роботу і готові одразу приступити до виконання своїх обов’язків, як тільки їхні вимоги будуть виконані", - відзначив Махинько.  

Транспортники зазначають, що на них чиниться тиск, мовляв, у деяких депо працівникам погрожували.

За словами протестувальників, директор "Київпастрансу" сам об’їжджає всі депо та переконує робітників припинити страйк.