Світ
18 грудня 2014
Мігранти з Азії покидають Росію через нестабільність валюти
За прогнозами експертів, потоки трудових мігрантів попрямують до Сирії та Іраку
news-image

Через падіння курсу рубля з Росії виїжджають трудові мігранти, пише "Єдність" з посиланням на радіостанцію "Говорит Москва".

За прогнозами експертів, потоки трудових мігрантів попрямують до Сирії та Іраку. Про це в ефірі радіостанції сказав голова Загальноросійського руху трудових мігрантів Таджикистану Каромат Шаріпов.

"Основна маса наших людей налаштовані їхати на батьківщину і не повертатися до Росії, адже сьогоднішній еквівалент тисячі російських рублів в Таджикистані становить близько 65 сомоні, а раніше було 126-130 сомоні. Питання куди вони підуть? За прогнозами, це Сирія, це Ірак", - зазначив Шаріпов.

Крім того, мігрантам недоплачують зарплати. За словами співрозмовника, тільки Москва не заплатила більше 1 млрд рублів громадянам Таджикистану.

Шаріпов побоюється, що падіння рубля, окрім іншого, призведе до проблем з наркотиками, оскільки в їх збуті часто задіюють мігрантів, які наразі опинились в ще більш складному становищі і не зможуть знайти іншого джерела доходу.

За даними ООН 2013 року, в Росії проживають 11 млн мігрантів. За цим показником країна посідає друге місце в світі, поступаючись лише США, де осіли 45,8 млн мігрантів.