Війна
2 грудня 2016
На Світлодарській дузі сепаратисти «ДНР» жорстко огребли від загадкової «третьої сили»
Терпець урвався: за годину зрівняли з землею позиції "обдроченців".
news-image

Після вдало виконаної операції невідомі професіонали зникли, "розчинившись в темряві".

Минулої ночі на Світлодарській дузі знову увірвався терпець, і "невідома третя сила" конкретно "насипала" окупантам з "Донецької республіки", пише Юлія Ветвіцька для elise.com.ua, передає «Є!».

За її словами, бійці, контратакуючі проросійських терористів, все зробили професійно і відірвалася на ворогів по повній програмі.

Спостерігали і фіксували, звідки систематично обстрілювали передові позиції 54-ї бригади, непомітно висунулися на свої приховані позиції, замаскувалися, дочекалися паузи і добре насипали у відповідь. Час рівняли з землею позиції" обдроченцев ". І потім швидко і непомітно розчинилися в темряві , - повідомляє Ветвицька.

Також вона просить не розкривати подробиці, хто саме настільки успішно воює проти бойовиків "ДНР" на Світлодарськ дузі.

Я дуже хочу назвати Героїв. Але ситуація склалася така, що всі подробиці операції можна розповісти і назвати конкретних учасників тільки після перемоги. Поки так, пояснює Юлія.

Відомо, що напрямок Світлодарської дуги в Донецькій області є одним з перспективних як для української армії, так і для проросійських сепаратистів.

Для незаконних збройних формувань "ДНР" тут основний мотив для настання - контроль над Вуглегірської ТЕС (м Світлодарськ) і розвиток наступу в напрямку ключового пункту української оборони - міста Бахмут.

Перебуваючи в активній обороні, українські силовики в районі Світлодарськ - Луганське - Миронівський сковують сили противника, які відповідають як мінімум двом повноцінним мотострілкових бригад. У разі успішного наступу вони можуть вийти на Дебальцеве, захопленого бойовиками взимку 2015 року.