Суспільство
2 грудня 2016
Луценко запевнив, що справа Єфремова буде в суді вже на початку наступного року
Єфремов кілька місяців перебуває в СІЗО.
news-image

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє вже на початку наступного року розгляд в суді справи за обвинуваченням голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова.

Єфремов, який підозрюється в посягання на територіальну цілісність ... Справа йде до суду на початку наступного року. Упевнений, що суд дасть справедливу оцінку тому, хто відкрив двері війни, - сказав Луценко в ніч на п'ятницю в ефірі програми "Право на влада "на телеканалі 1 + 1.

 

Генпрокурор нагадав, що Єфремов кілька місяців перебуває в СІЗО.

Буквально в найближчі тижні йому передадуть матеріали для ознайомлення, відразу після завершення цього процесу справа піде в суд, - додав Луценко.


Як повідомлялося, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни йому інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".
Єфремов підозрюється в скоєнні низки кримінальних правопорушень: заволодінні майном (ст. 191 ч. 5 КК); вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 КК); вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ст. 258-3, ч. 1 КК).

24 листопада Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання для Єфремова до 22 січня. Відповідне рішення ухвалив у четвер суддя Володимир Карабань. Це був п'ятий день засідання з розгляду даного питання, яке почалося в суботу 19 листопада. Термін арешту для політика закінчувався опівночі 24 листопада.

Ближче до кінця засідання в четвер Єфремов попросив суд зобов'язати прокурора надати виписку, в якій, за його словами, має йтися про те, що його не затримали уповноважений на такі дії співробітник правоохоронних органів.
Після відмови судді Єфремов заявив про відмову від послуг трьох своїх адвокатів Євгена Солодко, Олександра Мельникова і Олександра Лисака, оскільки суд не дозволяє їм належним чином здійснювати його захист.

Суддя Карабань, не давши виступити третього адвокату Мельникову, пішов до нарадчої кімнати, незабаром повернувся і оголосив рішення про продовження арешту Єфремову.