Події
2 грудня 2016
СБУ звинуватила Охлобистіна у тероризмі
Актор висловлювався на підтримку діяльності терористичної структури «ДНР», агресії проти України з боку РФ та анексії АР Крим.
news-image

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу на російського актора Івана Охлобистіна за статтею "створення терористичної групи". Про це у п'ятницю повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у своєму Facebook, передає «Є!»

Культурний обмін між РФ і терористами ОРДЛО виходить на новий рівень. Російська кіноіндустрія "подарувала" т.зв. "ДНР" відомого актора та маловідомого у минулому "батюшку" московського патріархату Ваню Охлобистіна.

Новоспечений "громадянин ДНР", отримавши паспорт з рук не менш видатної постаті ‒ голови "маладой республіки" Олександра Захарченка, помітно розчулився та назвав ДНР "оплотом та форпостом російського миру". Товарищ Охлобистін також пообіцяв бойовикам допомогу пропагандистського характеру, шляхом реалізації відповідних кінопроектів. Чекаємо із нетерпінням.

За інформацією спецслужби Іван, виступаючи перед поважним загалом процитував сам себе: "Скажите пожалуйста, а вы никогда не задумывались над такой расхожей фразой: «бессмысленный и беспощадный русский бунт»? А смысл такой ‒ русский мужик он ничего менять не хочет, он так побузит, покипишует и домой. В этом основа всей русской государственности". Сподіваюсь, що численні російські кадрові військові та найманці розцінять це як "руководство к действию".

Жарти жартами, але після публічної підтримки Охлобистіним ідей «русского мира», радісного вітання «русской весны» в Україні, а також висловлювань на підтримку діяльності терористичної структури «ДНР», агресії проти України з боку РФ та анексії АР Крим, Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення Охлобистіним І.І. злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, - написала Гитлянська.

Раніше повідомлялося, що Охлобистін, перебуваючи в окупованому Донецьку, випросив собі громадянство неіснуючого утворення "ДНР", і відразу отримав його від ватажка бойовиків Захарченка.

Читайте також: В зоні АТО боєць ЗСУ жорстко вбив командира та втік на сторону бойовиків
Читайте також: 15-річна дівчина перед самогубством написала власною кров’ю: «Прости»
Читайте також: «Ми чесно намагалися зберегти шлюб» - подробиці розлучення Потапа та Ірини Горової