Події
3 грудня 2016
Про будівництво Керченського моста
Чи побудує друг Путіна міст до Криму?
news-image

Нещодавно ЗМІ оголосили про прикру новину – з одного із провідних російських олігархів та особистого друга російського президента Володимира Путіна Аркадія Ротенберга судом було знято санкції, введені Європейським Союзом. Проте, насправді, ситуація не настільки проста, - про це стало відомо з матеріалів «Інформаційного спротиву», передає «Є!».

Так, Суд ЄС за скаргою Ротенберга дійсно визнав незаконним встановлення щодо нього обмежувальних заходів – проте не всіх. Наприклад, блокування активів російського олігарха, яке було встановлене ЄС на період 2014-2015 років дійсно було визнано неправомірним. Тим не менш, заморозка активів, встановлена на 2015-2016 рік, отримала своє підтвердження в суді ЄС.

Суд наголосив, що якщо включення Ротенберга у санкційні списки у 2014 році носило вибірковий та необґрунтований характер, то вже у 2015 році санкції щодо нього були застосовані цілком законно – у зв’язку з тим, що саме належні йому компанії здійснюють будівництво мосту над Керченською протокою, який має з’єднати російський материк з окупованим Кримським півостровом. Здається, з огляду на рішення Суду Європейського Союзу, чекати на міст у Криму будуть ще дуже довго.