Політика
5 грудня 2016
Великобританія готова сісти за стіл переговорів щодо виконання Будапештського меморандуму
Меморандум не виконується російською стороною.
news-image

Будапештський меморандум наразі не виконується російською стороною, у свою чергу Велика Британія готова сісти за стіл переговорів з країнами-підписантами для консультацій. Про це під час публічних дебат “Що після Будапештського меморандуму?” заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, передає «Є!» із посиланням на УНН.

Чи виконаний меморандум — ні, не виконаний, але не виконаний Росією. І я думаю, це ключове. Наскільки мені відомо, багато з українців з цього приводу дуже розчаровані. Проте цей договір обмежений юридичними обґрунтуваннями його виконання, — розповіла Джудіт Гоф.

Вона заявила, що в березні 2014 році в Парижі в американському посольстві зібрались Україна, США та Велика Британія, щоб проконсультуватися в питанні виконання Будапештського меморандуму, проте Росія на цю зустріч не прибула.

Там були міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, держсекретар США Джон Керрі, я була там з нашим міністром закордонних справ. І там було пусте крісло російської сторони, бо очільник МЗС РФ Сергій Лавров не захотів брати участь в цих консультаціях... Ми будемо й надалі намагатися виконувати зобов’язання в рамках Будапештського меморандуму. Ми готові в будь-який момент сісти за стіл з Україною, Америкою та Росією, щоб обговорити це питання, — зазначила вона.

 

Читайте також: «Маю клубок в горлі» - прем'єр Італії оголосив про відставку
Читайте також: Чи жалкують росіяни про розпад СРСР? - опитування
Читайте також: В гідрокостюмі та з дошкою: у Венеції японський турист зайнявся серфінгом на Гранд-каналі (відео)