Події
5 грудня 2016
У Слов’янську відкрили відновлену телевежу
Телевежа на горі Карачун передаватиме сигнал українських мовників.
news-image

У Слов’янську відкрили відновлену телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано під час бойових дій і яка передаватиме сигнал українських мовників, передає «Є!» із посиланням на УП.

На її відкриття приїхав президент Петро Порошенко.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський оцінив бюджет будівництва вежі у 7 мільйонів гривень, а міністр інформаційної політики Юрій Стець – у 8 мільйонів.

Вежа на Карачуні через географічні особливості регіону не досягає лінії розмежування, тож на Донеччині планують встановити ще одну вежу – у Покровському.  

Попередньо відкрити телевежу на Карачуні планували 6 грудня, у День збройних сил України, однак через графік президента перенесли на 5 грудня.

Раніше її планували відкрити 5 липня – у день звільнення Слов’янська й Краматорська від бойовиків, – однак довелося відкласти урочистості.

Юрій Стець повідомив, що за затримку відкриття вежі на Карачуні є покарані, але відмовився уточнити, хто саме і як саме.

Водночас, інженер донецької філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Сергій Виник сказав, що терміни робіт не були порушені, бо "така вежа будується 7 місяців, а ми впоралися за 3,5".

Також він не підтвердив слова Стеця про дисциплінарні покарання: за його даними, нікого в донецькій філії РРТ не звільнили й не оштрафували.

Таким чином, було відновлено мовлення 4 місцевих та 10 загальнонаціональних телеканалів, а також 4 радіостанцій.

Читайте також: Великобританія готова сісти за стіл переговорів щодо виконання Будапештського меморандуму
Читайте також: В Узбекистані обрали нового президента
Читайте також: У Швеції бобер будував греблю і залишив село без електрики