Події
5 грудня 2016
Кадиров «вимагає» від Путіна більше грошей
В Чеченській республіці все-одно незадоволені рівнем фінансування.
news-image

Незважаючи на поступки з боку федерального центру, у Чеченській республіці все-одно незадоволені рівнем фінансування, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Так, сьогодні, п’ятого грудня 2016 року, очільник Департаменту галузевого планування при Міністерстві фінансів Чечні Заур Дукаєв повідомив, що розмір дотацій з федерального бюджету, запланований на наступний рік, недостатній для нормального функціонування республіки. Відтак, у Москві мають подумати над збільшенням фінансування Чечні майже на третину. Загальний обсяг витрат, передбачений бюджетом республіки на наступний рік, становить сімдесят чотири мільярди рублів, п’ятдесят три з яких у Грозному сподіваються отримати з федерального бюджету. Між тим, Міністерство фінансів Російської Федерації спроможне виділити для дотацій на Чечню лише сорок мільярдів рублів.

Нагадаємо, за останній місяць це вже другий скандал за участі Міністерства фінансів РФ та чеченських лідерів. Раніше фінансисти проанонсували зменшення витрат на Чечню, у зв’язку з чим очільник республіки Рамзан Кадиров заявив, що керований ним суб’єкт федерації має право на «особливе ставлення» при формуванні бюджету. Врешті, витрати залишили на минулорічному рівні.