Спорт
18 грудня 2014
Глава бюро розслідування комітету з етики ФІФА пішов у відставку
Член комітету з етики ФІФА Майкл Гарсія з оголосив про свою відставку й розкритикував керівництво футбольної організації.
news-image

Представник комітету з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Майкл Гарсія, який керував розслідуванням корупційного скандалу щодо вибору країн, які прийматимуть ЧС-2018 та ЧС-2022, з розчаруванням оголосив про свою відставку. Про це повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням на DW.

Під час оголошення про це у середу, 17 грудня, на засіданні виконкому ФІФА в Марракеші, він піддав жорсткій критиці керівництво міжнародної футбольної організації. Причиною відставки став відхилений на день раніше протест Гарсії щодо неточностей та помилок, допущених комітетом з етики в його складі щодо корупції при виборі країн-господарів чемпіонатів світу з футболу 2018 та 2022 років.

Зокрема, Гарсія заявив, що "його роль у цьому процесі завершена" і засудив "недоліки керівництва" ФІФА у питаннях розкриття і оприлюднення корупційних схем. Він наголосив, що не вірить у незалежність арбітражної палати. 

В свою чергу,  Президент ФІФА Йозеф Блаттер "зі здивуванням" відреагував на рішення Гарсії, але при цьому запевнив, що, "незважаючиь на це, робота комітету з етики буде продовжена"

Втім, Балаттера також розкритикував президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні. За його словами, всі у футбольному світі "хочуть прозорості", але корупційний скандал навколо вибору країн-господарів ЧС-2018 та ЧС-2022 став "ще одним провалом ФІФА".