Суспільство
6 грудня 2016
Обурені мешканці перекрили вулицю в Дніпрі
В якості протесту проти чергової спроби міської влади демонтувати кіоски на вул. Інженерної, підприємці перекрили проспект Богдана Хмельницького.
news-image

У вечірню годину пік, о 17:00 на проспект Б. Хмельницького (вул. Героїв Сталінграда) в районі супермаркету Терра вийшли понад півтори сотні людей, які перекрили рух транспорту. Спочатку городяни просто безупинно переходили проспект, потім встали і перекрили рух як автомобільного, так і електротранспорту. Час від часу на дорогу то виносили покришки, то прибирали їх з проїжджої частини. Винятком стали лише автомобілі швидкої допомоги. Прибулі на місце екіпажі патрульної поліції організували об'їзд для автомобілів і маршруток, а ось трамваї змушені були припинити рух, передає «Є!», посилаючись на dnepr.info.

На такі заходи пішли підприємці Дніпра, які опинилися в патовій ситуації: при наявних на руках готових та офіційно оформлених документах на роботу своїх торгових точок, вони отримали приписи про їх демонтаж. Як склалася така ситуація, ніхто з присутніх пояснити не зміг: кажуть, що всі їхні документи були з незрозумілих причин анульовані. Зате на руках у них приписи, згідно з якими кіоски і ларьки підлягають демонтажу – добровільному або примусовому. За інформацією, наявною у протестувальників, зносити кіоски збираються вже сьогодні вночі, тому люди і були змушені піти на такі крайні заходи, як перекриття одній з головних доріг міста. Правда, на їх заклики на місці події так ніхто і не з'явилися — ні мер Борис Філатов, ні губернатор області Валентин Резніченко.

 

Від влади немає нікого, люди сказали, що не підуть до тих пір, поки не з'явиться хтось, хто може пояснити ситуацію: документи нібито анульовані і людям рознесли приписи на знесення», — член Профспілки щодо захисту малого бізнесу Вадим.

Люди обурені тим, що безліч людей вже завтра залишаться без роботи, та ще й напередодні Нового року. При цьому частина підприємців отримувала документи на свою діяльність вже за нинішньої міської влади і тому не ясно, яким чином ці документи могли виявитися недійсними. За останньою інформацією, до протестувальників виїхали начальник управління з організації контролю у сфері благоустрою і розміщення зовнішньої реклами міськради Дніпра Олександр Каховський та начальник управління реклами та торгівлі міськради Руслан Мороз.

На своїй сторінці в соцмережі Руслан Мороз підтвердив, що на завтра, 7 грудня, запланований демонтаж кіосків на вул. Інженерної – підставою цього є рішення міськради №366 від 01.09.2016.

Одного не можу зрозуміти, чому за цей час там, по-перше з'явилася купа нових ларьків, а по-друге хтось дав в тому місці зелене світло підприємцям на виготовлення та встановлення нових кіосків (???) І тепер вони вийшли і перекрили Героїв Сталінграда, тому що, знову ж таки, хтось переконав їх, що влада чинить несправедливо. Рішення міськради про відновлення руху по вул. Інженерної ніхто не відміняв! Ще у вересні я оголосив, що це був перший етап демонтажу, за яким послідує другий і в часі ми їх рознесли, щоб люди встигли знайти собі нову оренду. Але ні, навіщо було слухати міська влада, краще послухати місцевих царьків, які наплели підприємцям, що все порішали і здерли за півроку вперед оренду, прекрасно розуміючи, чим все це скінчиться.