Війна
6 грудня 2016
Якби я не вбив свого командира, не зміг би втекти в ЛНР, - перебіжчик з ЗСУ (відео)
Олег Попов застрелив свого товариша по службі.
news-image

Солдат Третьої воєнізованої бригади ЗСУ прийшов прямо з лінії фронту в ЛНР і здався луганським військовим.

Як розповів український військовий Олег Попов, він застрелив свого товариша по службі, після чого пішов до лінії розмежування і перейшов кордон з ЛНР.

— Коли я вже зважив, що можна йти, я переодягнувся і думав, як це все буде, він лежав дивився телевізор у бліндажі.Там виходить типо нар, вузький проходик і перший поверх, другий. Відстань невелика було. У мене РПК (ручний кулемет Калашникова. — Прим. ред.), ну він довгий, я — метр 68 зростанням, він — метр двадцять десь завдовжки. Я підійшов до нього, кажу: "Лисий, я хочу туди". Він лежав, дивився телевізор. Потім встав і рукою за цівку. Я коли підняв руку, пальцем потрапив із запобіжника на автоматичний вогонь, натиснув на спусковий гачок, пішла чергу і людину відкинуло на ліжко, і я пішов, — розповідає солдат.



Військовий каже, що у нього просто не було іншого виходу, крім як розправитися зі своїм командиром, так як якщо б він просто сів у БМП і поїхав би до кордону, то командир неодмінно помітив би його і підняв тривогу.

— У мене іншого шляху не було, тому що якщо б я не йшов в бліндаж, а відразу б завів двигун, то проїхавши метрів 200, вже б побачили і по рації запитали, чому ваш БМП пішов у бік противника. Олег Лисенко (командир — Прим. ред.) почув би це міг вийти на позицію і зі свого стрілецької зброї, так як я їхав з відкритим люком, РПГ, і вистрілити в мене, — сказав Попов.



Солдат також додав, що варіантів, крім вбивства свого командира, у нього просто не залишалося, так як на кону стояло його власне життя. Один з них неодмінно повинен був загинути.